.

Estia Креации Историска Реплика 6 Бронзени Монети - Цврсти Месинг - Магна Graecia - Сиракуза

Estia Креации Историска Реплика 6 Бронзени Монети - Цврсти Месинг - Магна Graecia - Сиракуза

DEN 0.00

Износот
Во форма достапна за нарачката

Вие сте во потрага сет од 6 колекционерски предмети висок квалитет реплика монети. 1. TETRADRACHM НА NAXION - СИЦИЛИЈА 450 ГОДИНА П.Н.Е. - 2. TETRADRACHM ОД СИРАКУЗА 410 ПРЕД НАШАТА ЕРА. 3. STATER НА VROUTION - СИРАКУЗА 420 П.Н.Е. - 4. TETRADRACHM НА IMERA - СИЦИЛИЈА 472 - 450 ГОДИНА П.Н.Е. 5. STATER НА ТАРАС - KALAVRIA ИТАЛИЈА 375 П.Н.Е. - 6. ДВАЕСЕТ И DRACHMAS МОНЕТА ОД СИРАКУЗА 390 - 380 ПРЕД НАШАТА ЕРА.Материјал : Бронзени - големината на монетите се околу 3cm дијаметар.СЕТ ОД 6 БРОНЗЕНИ ГРЧКИ МОНЕТИ Сте во потрага сет од 6 колекционерски предмети висок квалитет реплика монети.Монетите се изработени со солидна Месинг материјал.(SET3).Шест монети се : 1. TETRADRACHM НА NAXION - СИЦИЛИЈА 450 година П.Н.Е. На предната страна ја има главата на Бог Дионис.На задната страна има satyr Silenus. 2. TETRADRACHM ОД СИРАКУЗА 410 П.Н.Е. На предната страна ја има главата на Нимфата Arethousa.На задната страна има Божица Најк се вее во текот на кочија. 3. STATER НА VROUTION - СИРАКУЗА 420 П.Н.Е. На предната страна ја има главата на Нимфата Terina и маслиново twing.На задната страна има Божица Најк седи на Amphora. 4. TETRADRACHM НА IMERA - СИЦИЛИЈА 472 - 450 година П.Н.Е. На предната страна има Pelopidas на кочија.На задната страна има нимфата Imera. 5. STATER НА ТАРАС - KALAVRIA ИТАЛИЈА 375 П.Н.Е. На предната страна ја има главата на Божицата Demeter.На задната страна има Бог Посејдон и неговиот син Тарас. 6. ДВАЕСЕТ и DRACHMAS МОНЕТА ОД СИРАКУЗА 390 - 380 П.Н.Е. На предната страна ја има главата на Нимфата Arethousa.На задната страна има Heracles борење со Nemean лав .Големината на монетите се околу 3cm дијаметар.

Особините