.

Estia Креации Божица на Среќа и Богатство Tyche Статуа Скулптурата

Estia Креации Божица на Среќа и Богатство Tyche Статуа Скулптурата

DEN 249.60

Износот
Во форма достапна за нарачката

Tyche е храброст за преземање tutelary божество кој управуваше со среќа и просперитет на градот, неговата судбина.Таа е ќерка на Aphrodite и Зевс или Хермес.Материјал Алабастер.Висина : 20cm - 7.8 инчи Ширина : 7cm - 2.7 инчи Тежина : 320g.Рачно изработени во Грција.Tyche е храброст за преземање tutelary божество кој управуваше со среќа и просперитет на градот, неговата судбина.Таа е ќерка на Aphrodite и Зевс или Хермес.Повеќе во текот на Хеленистичкиот период, градови почитуван свои специфични исконски верзија на Tyche, носи mural венец (круна како ѕидовите на градот).Грчкиот историчар Polybius верува дека кога без причина може да биде откриена на настани како што се поплави, суши, мразови, па дури и во политиката, тогаш причина за овие настани може да биде прилично припишува на Tyche.Во литературата, таа може да се даваат разни родословија, како ќерка на Хермес и Aphrodite, или се смета како еден од Oceanids, ќерки на Oceanus и Tethys, или на Зевс.Таа е поврзан со Nemesis и Agathos Daimon ("добриот дух").Таа беше уникатно почитуван во Itanos во Крит, како Tyche Protogeneia, поврзани со Атина Protogeneia ("firstborn"), ќерка на Erechtheus, чија само-жртва спаси градот.(ko4 128) Детали : Состојба : Нова, репродукција рачно изработени во Грција.Околу Висина : 20cm - 7.8 инчи Ширина : 7cm - 2.7 инчи Тежина : 320g Материјал : Алабастер.

Особините