.

Алуминиум Сертифициран Референтен Материјал, Фрлија Алуминиумски, 3XX, KB356

Алуминиум Сертифициран Референтен Материјал, Фрлија Алуминиумски, 3XX, KB356

DEN 0.00

Износот
Во форма достапна за нарачката

"K" ја означува фрлија алуминиумски сертифициран референтен материјал со изменети состав кој може да се користи како спектар сертифицирани референтни материјали за калибрација.Сертифициран референтен материјал за алуминиумска легура со големина од 2,5" ╪ (64mm) x 1" (25мм) кружен диск.NIST следат заверена концентрации до 31 елементи кои се движат од ппм да проценти нивоа.Обемна статистичка анализа се користи за да се обезбеди хомогеност/ точноста на конечна концентрација вредности.Сите производи се stenciled да се покаже каталог број, производ многу и дел број.Arconic Spectrochemical Референтни Материјали, се наоѓа на Arconic Технологија Центар во близина на Питсбург, Пенсилванија е производство на сертифицирани референтни материјали (CRMs) и референтни материјали (RMs) за алуминиумски индустрија за повеќе од 70 години.Нашите CRMs се широко признати за нивната униформност и точноста на сертификација.Arconic CRMs и RMs се обично се користи за калибрација, лебдат на грешките, квалитетот, начинот и валидација за Искра-AES инструменти се користи од страна на алуминиумска индустрија, за да се потврди составот на алуминиум и алуминиумски легури.Ние ја одржуваат големи залихи на CRMs и RMs се состои од повеќе од 300 легура композиции наменети за задоволување на потребите на алуминиумски индустрија.Arconic Spectrochemical Референтни Материјали има accreditations за следните ISO стандарди : Водич 34 : 2009, 17025 : 2005, а 9001 : 2008. Arconic произведува CRMs за многу од кастингот легури регистрирани од Алуминиум Асоцијација.CRMs се идентификува со 'SS' префикс проследено со легура ознака се означуваат на CRM дека повеќето тесно се совпаѓа со номинална забележа составот.CRMs се идентификува со 'КА' преку 'КЈ' префикси се опсегот CRMs.Овие обично се користи за воспоставување на калибрација криви со групирање на составот спектар на еден или повеќе елементи во легури на интерес.

Особините