.

1 ТОА Herennia Etruscilla Hostilian мајка AR Антички Рим Denomination_in_description Добра

1 ТОА Herennia Etruscilla Hostilian мајка AR Антички Рим Denomination_in_description Добра

DEN 0.00

Износот
Во форма достапна за нарачката

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета & антички експерт со години на работно искуство.Објектот е за продажба е ТОКМУ како на СЛИКАТА, со уникатно нумерирани Сертификат за Автентичност, која вклучува СЛИКА НА ОБЈЕКТОТ заедно со вредни историски информации.Врвен квалитет професионална презентација го прави овој радост за собирање и уникатен подарок идеја за пријатели и семејство.ЗАДОВОЛСТВО ЗАГАРАНТИРАНА - 30 ден парите назад гаранција.Herennia Etruscilla Hostilian мајка Сребрени Римски Монета Скромност Култот i48766 i48766 Автентични Антички Монета на : Herennia Etruscilla - Римски Empress сопруга на Trajan Decius Silver Antoninianus 23mm (1.97 грама) Рим нане јули - декември 250 A. D. Референца : RIC 59b (Trajan Decius), C 19 HERETRVSCILLA AVG - Diademed, обвиткан биста право на полумесечина.PVDICITIA AVG - Pudicitia седи лево, влечење превез и одржување жезол.PVDICITIA AVGust - Оваа форма на легенда според која атрибути на deified скромноста се поблиску утврдени со лицето на Empress отколку што се во претходно цитираните случаи, се појавува со вообичаениот тип на veiled жена, на монети од Римското empresses.Ќе се понуди на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.Pudicitia ("скромноста" или сексуална доблест) е централен концепт inancient Римски сексуална етика.Зборот е изведен од повеќе општи pudor, чувство на срам дека регулирани на поединецот однесување како општествено прифатливо.Pudicitia беше најчесто дефинирање карактеристика на жените, но мажите кои не успеале да се приспособат tomasculine сексуални норми беа рече да го покажат feminizing impudicitia, сексуална shamelessness.Благодарение waspersonified од the Roman божица Pudicitia, whose Greek еквивалент was Aids.Како virtue Romans, и мажите и жените, се очекува да ги почитуваат врз основа на pudicitia, комплексна идеал кој беше евидентирана од страна на многу антички писатели, вклучувајќи Livy,Valerius Maximus,Cicero and Tacitus.Livy опишува легендарна фигура of Lucretia како олицетворение на pudicitia.Таа е лојални на нејзиниот сопруг и е скромен, и покрај нејзината неверојатна убавина.Приказната на Lucretia покажува дека повеќе virtuous жена беше, на повеќе.

Особините