.

Massenet: Оркестарска Апартмани Бр. 4-7

Massenet: Оркестарска Апартмани Бр. 4-7

DEN 363.36

Износот
Во форма достапна за нарачката

Опис на производот Нов Зеланд Симфониски Оркестар - Жан-Ив Ossonce, насока за Време на доцниот 19-ти век во Франција, composers (композитори) или пишува за театар (опера или балет) или тие напиша ништо на сите.Камерна музика и музика за оркестар беше релативно ретки право до крајот на векот.Само во 1880s не Auguste Франк и Камила Saint-Saëns напишете symphonies кои дадоа подоцна француски композитори модел за форма, и како жива рана работи како Жорж Бизе на една Симфонија мораше да чека повеќе од 80 години за прв настап.Што ги прави овие шарени, жива апартмани со Жил Massenet сите понеобична, и тие заслужуваат многу поширока изложеност во денешниот концертни сали.Како што може да се слушне за себе, тие се шармантни, tuneful, а не минута премногу долго. Дејвид Hurwitz.

Особините